Ziua 1
BUCURESTI TIMISOARA OSIJEK (820 KM) Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05:00, Plecare din Bucuresti cu autocarul la ora 05:15 pe traseul: Bucuresti - Brasov - Sibiu - Deva - Timisoara. Pot fi prevazute imbarcari din localitatile de pe traseu. Traversam Serbia in cursul zilei si sosire in Croatia Osijek in cursul serii. Cazare la Hotel Silver 3* (sau similar). Timp liber pentru odihna sau pentru plimbari individuale.

Ziua 2
OSIJEK ZAGREB OPATIJA (450 KM) Mic dejun. Pornim spre capitala Croatiei si la pranz vom realiza turul panoramic al Zagrebului, putand admira din autocar, dar si pietonal cele trei zone ale orasului: Orasul Vechi, Orasul de Sus si Orasul de Jos. Primele doua prezinta arhitectura medievala si stilul baroc din secolul XIX, iar Orasul de Jos este modern din toate punctele de vedere. Vom putea admira: Catedrala Sf Stefan, Biserica Sf Marcu, Poarta de Piatra construita in secolul al XIII-lea, Muzeul de Arta, Universitatea, Turnul Lotrscak. Timp liber pentru plimbare si masa de pranz in centrul vechi (optional). Dupa amiaza vom ajunge in Opatija, pentru cazare la hotel Istra 3* (sau similar). Seara va recomandam plimbare prin centrul vechi pentru a admira: Parcul Sf. Iacob, Biserica Sf. Iacob, Fantana Helios si Selena, zona de promenada, zona de suveniruri si bineinteles simbolul orasului: Madonna del Mare.

Ziua 3
TURUL PENINSULEI ISTRIA (optional) Mic dejun. Timp liber pentru plaja si odihna sau, optional, excursia: Turul Peninsulei Istria, cu vizite in celebrele statiuni Pola si Rovinj. Pola este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Fost centrul administrativ al Istriei in Roma Antica, orasul este bine cunoscut pentru cladirile care au supravietuit din perioada romana, intre care amfiteatrul din secolul I, denumit Arena. Alte doua structuri bine pastrate sunt Arcul de Triumf din secolul I, Arcul Sergius si templul zeului Apollo, construit in onoarea imparatului roman, Cezar Augustus. Plimbarea pe vechile strazi inguste, cu pavaj roman, va incanta privirea cu cladiri medievale si renascentiste. Continuam cu Rovinj, unul dintre cele mai fotogenice orase de pe Coasta Mediteranei, odata un sat pescaresc, astazi o statiune turistica. Situat la 40 de km de Pola, Rovinj era cunoscut ca fiind orasul cu climat favorabil si benefic. Astazi locuitorii sai se lupta sa pastreze titlul de oras sanatos, restul fiind meritul naturii. Atmosfera medievala a orasului si caldura mediteraneana incanta vizitatorii. Tarif informativ: 40 EURO/persoana, minim 20 de platitori. Seara cazare la acelasi hotel in Opatija. Ziua 4 (03.05): OPATIJA ZADAR SIBENIK TROGIR RIVIERA MAKARSKA BRELA (480 KM) Mic dejun. Pornim spre Riviera Makarska. La pranz vom opri pentru turul orasului Zadar, trecand in revista: Forumul Roman, care dateaza din secolul I, Biserica St. Donatus din secolul IX (cea mai cunoscuta basilica medievala si simbol al orasului), imensele ziduri de aparare, cu portile reprezentative din secolul XVI si numeroase palate, vile si si alte monumente. Continuam de-a lungul falezei Marii Adriatice, iar pe traseu vom admira panoramic coasta Dalmata si vom face scurte popasuri (cate 1 ora) in splendidele orase turistice Sibenik si Trogir. Seara cazare pe Riviera Makarska Brela, la hotel Hotel Marina 3* (sau similar din zona).

Ziua 4
OPATIJA ZADAR SIBENIK TROGIR RIVIERA MAKARSKA BRELA (480 KM) Mic dejun. Pornim spre Riviera Makarska. La pranz vom opri pentru turul orasului Zadar, trecand in revista: Forumul Roman, care dateaza din secolul I, Biserica St. Donatus din secolul IX (cea mai cunoscuta basilica medievala si simbol al orasului), imensele ziduri de aparare, cu portile reprezentative din secolul XVI si numeroase palate, vile si si alte monumente. Continuam de-a lungul falezei Marii Adriatice, iar pe traseu vom admira panoramic coasta Dalmata si vom face scurte popasuri (cate 1 ora) in splendidele orase turistice Sibenik si Trogir. Seara cazare pe Riviera Makarska Brela, la hotel Hotel Marina 3* (sau similar din zona).

Ziua 5
RIVIERA MAKARSKA DUBROVNIK STON RIVIERA MAKARSKA (315 KM) Mic dejun. Plecam catre Dubrovnik, unul dintre cele mai frumoase si bine pastrate orase medievale din lume, denumit Perla Marii Adriatice. Odata ajunsi, vom face turul panoramic, dar si pietonal al vechiului oras, putand admira: Poarta Pile, Biserica si Manastirea Franciscana cu farmacia din seculul XIV, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, strada pietonala Stradun, portul vechi, turnul cu ceas din Piata Luza si zidurile medievale ale cetatii. Timp liber pentru plimbari individuale masa de pranz (optional). George Bernard Shaw, spunea: Daca vreti sa vedeti cum arata Raiul pe Pamant, mergeti in Dubrovnik. Dupa amiaza plecam inapoi catre riviera Makarska si vom face o scurta oprire in oraselul Ston. Cazare la hotel 3* in zona Gradac.

Ziua 6
SPLIT PARCUL NATIONAL PLITVICE ZAGREB (450 KM) Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Split, cel de-al doilea oras ca marime al Croatiei, unde vom face turul orasului. Vizitam Peristilul, Catedrala, Palatul lui Diocletian, Templul lui Jupiter. Timp liber la dispozitie in centrul vechi al orasului. Plecam catre Plitvice. Parcul este inscris in lista patrimoniului UNESCO inca din 1979 (nu este inclus biletul de intrare) si este situat in zona Montana Lika, avand in total 16 lacuri. Acestea sunt situate la altitudini diferite, separate prin bariere si legate prin cascade spumoase. Seara vom ajunge in Zagreb, pentru cazare la hotel Jadran 3* (sau similar).

Ziua 7
ZAGREB TIMISOARA (560 KM) Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Romania pe ruta Slavonski Brod Belgrad. Sosirea in Timisoara in cursul dupa-amiezii, pentru cazare la hotel Neon 3* (sau similar). Seara timp liber la dispozitie in centrul vechi, unde vom putea admira panoramic Catedrala Mitropolitana, cu cele 11 turle, Piata Victoriei, Palatul Culturii, Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum, Palatul Lloyd, Opera Nationala Romana si Primaria Municipiului Timisoara.

Ziua 8
TIMISOARA BUCURESTI (580 KM) Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti pe ruta Timisoara Deva Sibiu Pitesti. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).


Vacanta de Paste pe Coasta Dalmatiei
Itinerariu: Bucuresti Osijek Zagreb Opatija Zadar Sibenik Trogir Riviera Makarska Dubrovnik Ston Split Parcul National Plitvice Zagreb Timisoara Bucuresti

Imbarcari din: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Deva, Timisoara si localitatile de pe traseu

Coasta Marii Adriatice este o destinatie de vacanta pentru toate anotimpurile, care inseamna cultura, istorie si multa traditie.
Este o lume diferita, cu aspect dramatic, ziduri muntoase cenusii care adapostesc maslini, palmieri si vegetatie, in spatele carora ne asteapta, impietrite de secole, porturi venetiene si orase medievale, cu case impunatoare, lipite intre ele,
despartite de cele de vizavi de un drum pietruit si ingust de cativa metri.
Te vei indragosti iremediabil de aceasta parte a lumii!SERVICII INCLUSE:   
transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*: 1 noapte in Osijek, 2 nopti in zona Opatija, 2 nopti pe Riviera Makarska, 1 noapte in Zagreb, 1 noapte in Timisoara;
tururi panoramice in Zagreb, Opatija, Dubrovnik, Split, Trogir, Sibenik, Zadar;
insotitor roman de grup.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie cu extinderea beneficiilor in contextul Covid-19 (optionala recomandata);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana se practica, se achita la sosirea in tara de destinatie;
taxele de oras in Croatia aproximativ 1.65 euro/ persoana/ noapte (se achita personal, in momentul cazarii);
excursiile optionale;
intrarile la obiectivele turistice;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


Supliment imbarcare din Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau: 25 EURO dus intors
Supliment imbarcare din Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni: 20 EURO dus intors
Supliment transfer cu shuttle din Brasov, Valea Prahovei, Ploiesti: 35 EURO dus intors

In cazul in care nu se intruneste numarul minim de 20 persoane pentru imbarcari din
alte orase (ex.Cluj, sau Iasi), turistii vor beneficia de transfer direct, dus intors cu alt autocar/microbuz,
la aceleasi preturi ca si pentru imbarcare directa.


GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 Euro/persoana
Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 Euro/persoana
Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 Euro/persoana
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu 21 zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE, PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
achitarea suplimentului de amera single, nu include si loc suplimentar la transport;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari de trafic rutier, sau de frontiera;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente, fara a perturba programul circuitului;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia, asezarea in autocar, vor fi furnizate cel tarziu cu 5 zile inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua, locurile 5 si 6 (primul rand de banchete, locurile 1-4 vor ramane libere);
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Zagreb
Transport Autocar Zagreb - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre CROATIA 2021 (autocar) - Vacanta de Paste, Toate locatiile, Croatia

Verifica tarife si disponibilitate