City break Lisabona
Traieste experienta portugheza la maximum
de la 199

Oferte City Break Lisabona, Portugalia

Lisabona este cel mai influent oras al Protugaliei, dar si capitala muzici Fado. Este amplasata intre Oceanul Atlantic si raul Tagus. Istoria orasului incepe cu debarcarea fenicienilor pe aceste meleaguri si continua pana in zilele noastre.

Travel Colors va ajuta sa explorati Lisabona in ritmul dorit de dumneavoastra pentru a descoperi esenta sa misterioasa!

Cum ajungi la Lisabona

Aeroportul din Lisabona

Spre deosebire de alte capitale europene, care au cel putin 2 aeroporturi internationale, Lisabona, are doar unul. Acesta fiind, de altfel, principalul aerport al Portugaliei si punctul de unde opereaza zborurile companieie nationale portugeze TAP Portugal.
Pentru a ajunge in centrul orasului, de la aerport sunt dispoibile urmatoarele mijlace de transport:
   * aerobus = autobuz dedicat special rutei aeroport - centru; un bilet costa 4 EURO/sens/adult;
   * metrou = foarte rapid si mai putin costisitor; un bilet costa 1,45 EURO/sens;
   * autobuze locale = 5 linii leaga aeroportul de centrul orasului; un bilet costa 1,85 EURO/sens;
   * taxi = o alegere buna pentru cei care nu vor sa se complice cu transportul public; o cursa poate costa aproximativ 20 EURO/sens;
    * transfer privat = un serviciu ce se rezerva in avans, iar tariful difera in functie de numarul de pasageri si distanta parcursa; pasagerii sunt preluati direct din aeroport.

La ora actuala, din Romania, o sigura companie opereaza zboruri directe catre Lisabona (Wizz Air). La acest zbor se adauga varinatele cu escala.

Zboruri / Bilete de avion catre Lisabona din

Ce sa vizitezi la Lisabona

Cele mai interesante obiective de vizitat la Lisabona

Ocenarium din Lisabona

Ocenarium-ul din Lisabona este al doilea acvariu, ca marime, din Europa, dupa Oceanografic-ul din Valencia. In cadrul sau pot fi admirate peste 15.000 de creaturi marine din peste 450 de specii diferite. Aici pot fi admirate specii marine din zone precum Atlanticul de Nord, Oceanul Antarctic, Pacificul Temperat si Oceanul Indian Tropical. Acesul se face traversand podul plutitor din Parcul Natiunilor.

Evita cozile si cumpara-ti acum bilele pentru Ocenarium-ul din Lisabona!

Turnul Belem

Turnul Belem a fost construit pe malurile nordice ale raului Tagus intre 1514 - 1520 cu scopul de a proteja si apara Lisabona de atacuri inamice. Ulterior a fost transformat in far pentru navigatori si punct vamal, ceea ce este si astazi. Din anul 1983 a fost declarat monument istoric si face parte din patrimoniul mondial UNESCO. In apropiere de el se afla Manastirea Ieronimilor.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Turnul Belem!

Manastirea Ieronimilor

Manastirea Ieronimilor, impreuna cu Turnul Belem, constituie complexul turistic cel mai atractiv din Lisabona. In aceasta manastire se afla mormantul lui Vasco da Gama. Si manastirea face parte din patrimoniul mondial UNESCO din anul 1983. De retinut ca a fost construita pe locul unde Vasco da Gama s-a rugat inainte de a pleca spre coasta Africana a Indiei.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Manastirea Ieronimilor!

Gondola din Parcul Natiunilor

O plimbare cu gondola din Parcul Natiunilor da turistilor ocazia de a admira de la inalimte faimosul Ocenarium, Pavilionul Portughez, turnurile Sf. Gabriel si Sf. Rafael, turnul Vasco da Gama si Podul Vasco da Gama. Gondola a fost inagurata in anul 1998 cu ocazia expozitiei EXPO'98, iar astazi a devenit o atractie turistica specifica zonei verzi a Lisabonei.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Gondola din Parcul Natiunilor!

Pilonul 7 al Podului 25 de Abril

Descopera Podul 25 de Abril, una dintre minunile arhitecturale si ingineresti ale lumii moderne. Acesta se numara printe cele mai noi atractii turistice ale Lisabonei. Vizita te poarta in partile mai putin vizibile ale podului, iar la final ajungi cu liftul la inaltimead e 80 de metri, de unde poti admira panorama din zona Belem si raul Tagus.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Pilonul 7 !

 

Stadionul Benfica Lisabona

O vizita in LIsabona este incompleta fara a vedea Stadionul echipei Benfica. Asa ca nu uita sa treci pe lista ta acest obiectiv ce a gazduit finala Champions League in 2014. Te poti bucura de gazonul impecabil, dar si de muzeul Cosme Damiao gazduit in cardul stadionului, unde gasesti documentare si imagini ce completeaza istoria echipei.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Stadionul Benfica!

Muzica Fado live

Pentru a intelege muzica Fado trebuie sa o asculti. Si cum poti face acest lucur? Simplu! Mergi la spectacolul "Fado in Chiado", unde timp de 50 de minute, 2 cantareti si 2 chitaristi te vor incanta cu muzica ce a fost declarat de UNESCO Mostenire Culturala Intangibila al Umanitatii. Asa vei putea descoperii adevaratul suflet al Lisabonei.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Muzica Fado live!

Lisboa Story Center

Lisboa Story Center este un spatiu interactiv care pune la dispozitia vizitatorilor cele mai noi descoperiri din lumea tehnologiei pentru a descoperi istoria Lisabonei. Vizita din acest centru poate fi comparata cu calatoria printr-un tunel al timpului ce scoate in evidenta momentele marcante din trecutul acestui oras intr-un mod foarte captivant.

Evita cozile si cumpara-ti acum biletele pentru Lisboa Story Center!

Top atractii gratuite din Lisabona

Praça do Comércio

Piata comerciantilor (Praça do Comércio) este principala piata a Lisabonei, Locul unde se intalneau comerciantii pentru a face schimb de marfuri si punctul unde andocau toate navele ce veneau pe raul Tagus. Pe locul unde astazi se afla piata a fost Palatul Regal, ce s-a daramat in urma cutremurului din 1755. Astazi din apropierea acestei piete, de la terminalul Cais de Sodre, pleaca navele de croaziera pentru cei care doresc sa faca o plimbare pe raul Tagus.

Biserica Sao Roque

Desi la exterior nu are o fatada care sa te atraga, interiorul este unul uimitor. Biseria a fost construita de ordinul Iezutilor la sfarsitul secolului XVI. Ceea ce atrage si o face unica este Capela Sao Joao Baptista (Capela Sfantului Ioan Botezatorul), construita la Roma din ametist, alabastru, aur, argint si marmura pretioasa. Acest sanctuar atrage privirile tutor celor care intra in aceasta biserica, mai ales pentru imaginile ce prezinta viata Sfantului Ioan.

Piata de vechituri

Piata de vechituir sau Feira da Lada (Piata Hotilor) in limba portugheza, este locul unde poti gasi o multime de lucruri de la mici capodopere de arta, la instrumente de scris sau, de ce nu, chiar vase de gatit. Daca sunteti amatori de astfel de obiecte sau pru si simplu aveti curiozitatea de a vedea ce se mai vinde prin targ, puteti face o vizita in Feira da Lada. Cel mai bun moment pentru vizita este, dimineata, imediat dupa micul dejun.

Zidul D. Dinis

Sub strazile Lisabonei se afla unai dintre atractiile mai putin cunoscute, zidul D. Dinis. Are o lungime de aproape 30 de metri si dateaza din secolul XIII, fiind numit dupa regele Dinis, una din figurile carismatice din istoria Portugaliei. Pentru a intelege importanta zidului a fost deschis un centru de interpretare unde au fost expuse toate artefactele gasite langa zid. Printre acestea si o colectie impresionanta de monede din secolul al-XII-lea.

Palatul Foz

Cladirea Palatului Foz dateaza din secolul XVIII, decorat intr-un stil opulent si impresionat. De retinut este faptul ca aici se organizeaza concerte de pian, de harpa sau de vioara si voce cu intrarea gratuita persoanelor peste 6 ani. Aceste concerte sunt organizatea saptamanal, in functie de vreme pot fi innatura sau intr-una din salile palatului.

Podul Vasco da Gama

Podul Vasco da Gama este cel mai lung pod din Europa. Masoara 17 km si leaga nordul cu sudul Portugaliei. Podul a fost inaugurat in anul 1998 cu ocazia Expozitiei Mondiale de la Lisabona, iar lungimea sa poate fi vazuta doar in zilele senine. Motivul pentru care a fost construit ca o alternativa la traficul din ce in ce mai aglomerat de pe podul 25 de Abril.

Muzeul Nucleo Arqueologico

Acest mic si fascinant muzeu se afla ascuns sub o banca moderna pe Rua dos Correeiros numarul 9, in cartierul Baixa, chiar in inima Lisabonei. Se ofera si truri ghidate de 2 ori pe saptamana. In interior segasesc rezervoare de conservat pestele de pe vremea romanilor, vechi artefacte si stalpii de lemn ce au fost folositi ca Lisabona sa nu se scufunde.

Convento do Carmo

Desi implica o mica urcare, ruinele manastirii ofera o panorama frumoasa asupra cartierului Chiado si a centrului vechi. Contra cost se poate urca cu liftul Santa Justa (elevator). Acest elevator este cel mai vechi lift functional din Lisabona. Pentru a ajunge la runiele manastirii cu mijlacele de transport public aveti la dispozitie metroul pana la statia Baixa-Chiado sau autobuzul pana la statia Rua do Ouro.

Excursii, tururi si activitati in Lisabona

Informatii utile pentru vacanta ta la Lisabona

Transportul in Lisabona

Reteaua de transport public a Lisabonei functioneaza bine, chiar daca sunt momente cand ar putea sa aiba o frecventa mai mare intre mijloace. Din aceasta retea fac parte: metroul, tramvaiul, autobuzul, funicularele si liftul Santa Justa.

Metroul din Lisabona este cea mai rapida modalitate prin care te poti plimba prin oras si o alegerea buna cand vrei sa strabati distante mari. A fost ales ca fiind printre cele mai curate si mai bine pastrate metrouri din Europa, in comparatie cu reteaua de metrou din Madrid. Prima linie de metrou din Lisabona a fost inaugurata in anul 1956, iar in prezent are patru linii si 56 de statii.
Metroul circula intre ora 06:30 a.m. si 01:00 a.m., insa sunt statii care se inchid inaite de aceasta ora.

Liniile de metrou sunt:
  *Linia albastra (Pescarusul): de la Amadora Este la Baixa Chiado
  *Linia galbena (Floarea-soarelui): de la Odivales la Rato
  *Linia verde (Caravela): de la Cais do Sodre la Telheiras
  *Linia rosie (Orient): de la Sao Sebastiao la Aeroport

Tramvaiul din Lisabona reprezina o atractie turistica nu doar un mijloc de transport public ce te juta sa vizitezi orasul. Capitala Portugaliei are 5 liniii de tramvai diferite si 58 de tramvaie, din care 40 sunt tramvaie de epoca, special pastrate pentru ca sunt un simbol al orasului, numai bune pentru fotografi.

Va recomandam urmatoarele linii
 *Tramvaiul nostalgic nr. 28 - facut din lemn, isi poarta pasagerii in trecut, iar soneria sa se aude mereu pe strazile inguste ale orasului pentru a avertiza pietonii distrati sa se dea din calea sa.
Linia uneste Castelul Sao Jorge de Bairro Alto, traversand cartiere pitoresti, cum ar fi Graca, Mouraria, Alfama, Baixa,Chiado, Madragoa si Bairro Alto pe o lungime de 10 km.

 *Tramvaiul nr. 15 - uneste centrul orasului Lisabona cu zona Belem. Acesta este un tramvaoi modern, util si foarte aglomerat. Punctul de plecare al acestui tramvai este statia Cais de Sodre, aflata in apropiere de Praca do Comercio.

Autobuzele din Lisabona completeaza reteaua de metrou, deoarece aceasta nu este una foarte extinsa. In prezent sunt 600 de autobuze care circula pe 146 de trasee.
Autobuzele din Lisabona nu au un orar presabilit si nici nu au ore fixe de circulatie, acest lucru depinzand in intregime de fiecare linie de autobuz in parte. Trebuie retinut, totusi, ca majoritatea liniilor de autobuz circula in intervalul 6:00 a.m. - 9:00 p.m. Liniile cele mai aglomerate au programul prelungit pana la ora 00:00

Traseele preferate de turisti sunt:
 *Aerobus - serviciu rapid ce uneste centrul orasului cu Aeroportul Lisabona. Este serviciul cel mai rapid si cu frecventa cea mai mare. Are doua linii: una pleaca din Praca do Comercio (ruta cea mai scurta), iar cea de-a doua pleaca din zona centrului financiar. Costul unui bilete este de 4 Euro / sens (2 Euro pentru copii intre 4 si 10 ani) si de 5,40 Euro / dus-intors (3 Euro pentru copii).

 *Liniile 208, 705, 708, 722, 731, 744, 750 si 783 - acestea sunt liniile regulate (au mai multe statii) care unesc centrul orasului Lisabona de aeroport.

 *Liniile 26B, 400, 708 si 728 - aceste linii leaga centrul orasului de Parcul Natiunilor si au statie langa cea mai importanta gara a Liabonei, Statia Oriente. De asemenea, aceste linii de autobuz ajung si in partea moderna a orasului, daca nu doresti sa mergi cu metroul.

 *Liniile 201, 714, 727, 728, 729 si 751 - aceste linii ajung in Belem si sunt preferate de turisti atunci cand nu circula cu tramvaiul sau cu barca, desi multi sunt de parere ca cel mai bine este sa meri in Belem cu tramvaiul sau cu barca.

Traseele de noapte sunt liniile de autobuz de la 201 la 210. Mai sunt denumite si Rede de Madrugada si circula zilnic in intervalul orar in care autobuzele de zi se odihnesc.

Funicularele din Lisabona se mai numesc si elevatoare fiind utilizate de localnici si turisti pentru a putea urca pantele lungi si alunecoase ale orasului.
In capitala Portugaliei circula trei funiculare, toate fiind opera inginerului portughez Raoul Mesnier de Ponsard. Tot el a proiectat Lisftul Santa Justa.
Cele trei funiculare au urmatoarele nume: Elevador do Lavra, Elevador da Gloria si Elevador da Bica.
Costul unui bilet este de 2.90 Euro, daca il achizitionati din funicular. Cand este achizitionat prin intermdiul cardurilor 7 Colinas sau Vava Viagen biletul costa doar 1,45 Euro.

 *Elevador do Lavra - a fost inaugurat in anul 1884 si este considerat cel mai vechi funicular al orasului. Face legatura intre starzile Camara Pestana si Largo da Anunciada, ce este perpendiculara e Avenida da Liberdade.

 *Elevador da Gloria - este cel mai folosit funicular din punct de vedere turistic fiind amplasat intre Piata Restauradores si Rua San Pedro de Alcantara din Bairro Alto. La capatul funicularului, in Bairro Alto, se poate admira panorama orasului din punctul de belvedere Pedro de Alcantara. Acest funicular a fost deschis publicului in 24 octombrie 1885.

 *Elevador da Bica - circula pe strada Rua da Bica de Duarte Belo pentru a ajunge in Bairro Alto. Leaga strada Rua de Sao Paulo cu Calcada do Cmbro si a fost inaugurat in 28 iunie 1892, la 7 ani dupa funicularul Gloria. Se afla pe locul doi in alegerile turistilor.

Liftul Santa Justa este tot un funicular care leaga cartierul Baixa de districtul Bairro Alto. A facut parte din sistemul public de transport incepand cu 10 iulie 1902, cand i s-a dat numele Elevador do Carmo. Initial a functionat cu un motor pe aburi, pana in 6 noiembrie 1907, cand i s-a schimbat motorul cu unul electric. Acum este o atracte turistica si ceea ce este curios este faptul ca poate urca cu 20 de persoane, insa coboara doar cu 15 persoane.
Pretul unui bilet este de 5,15 Euro/ persoara dus-intors.

Sfaturi utile: 
Cea mai buna varianta de a ajunge de la aeroport in centrul orasului si de ate bucura de toate mijloacele de transport public din lisabona fara a cheltui o avere este sa iti achizitionezi cardul 7 Colinas direct din aeroport, imediat dupa ce ai ajuns.
Gasesti cardul de vanzare la chioscurile de ziare de la etajul 2 al aeroportului. Costul cardului este de 0,50 Euro, daca este cumparat de la automatele de bilete din statiile de metrou, amplasate inclusiv in aeroport.
Aceste carduri se pot incarca cu bilete de 1 zi valabile 24 de ore sau cu abonamente de 1 zi ce includ transportul cu metroul si de tramvaiele (cost abonament 6,30 Euro/zi).
Valabilitatea cardului este de 12 luni si poate fi oricand reincarcat in cele 12 luni.
Retineti! Fiecare card are o serie unica valabila doar pentru 1 persoana. Daca veti calatori in grup, fiecare membru al grupului va avea propriul card.

Lisabona vazuta de sus

Pentru ca Lisabona este atat de frumoasa nu ne-am abtinut sa impartasim cu voi acest film care ne arata capitala Portugaliei de sus. Printre obiectivele prezentate puteti vedea Praca do Comercio, Podul 25 Abril, Podul Vasco da Gama, Ocenarium-ul, Turnul Belem si multe alte atractii ce fac din Lisabona un loc unic.

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: fb_media_url

Filename: widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php

Line Number: 85

Backtrace:

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/views/widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php
Line: 85
Function: _error_handler

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/helpers/custom_helper.php
Line: 126
Function: view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 1352
Function: load_view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 891
Function: load_advanced_widget

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: fb_media_url

Filename: widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php

Line Number: 93

Backtrace:

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/views/widgets/acqua-tmpl-media-youtube-01.php
Line: 93
Function: _error_handler

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/helpers/custom_helper.php
Line: 126
Function: view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 1352
Function: load_view

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/application/controllers/Home.php
Line: 891
Function: load_advanced_widget

File: /var/www/html/qtravelcloud.com/booking-engine/www/index.php
Line: 315
Function: require_once